Сандвич с чабата и бекон

АнабелАнабелНовак34
13/04/2019
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо94
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • чабата - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • бекон - 60 г Сурово пушен
  • топено сирене - 2 бр. на слайсове
  • зелена салата - или Айсберг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Главата лук се обелва и нарязва на полумесеци. Слага се в тиган с мазнина и се запържва. Към него се прибавя малко кафява захар и щипка-две сол.

Бърка се, докато се карамелизира лукът. След това се изважда и на негово място се слагат тънки ленти пушен бекон.

Приготвената чабата се разрязва по дължина на две. Слага се между двете половинки от карамелизираният лук, отгоре изпърженият бекон.

След това се слагат листчета топено сирене и се завършва със зелена салата или салата Айсберг. По желание може да се сложат резенчета домат в сандвича.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар