Ezine.bg»Рецепти»Сандвичи»Сандвич с чабата и бекон

Сандвич с чабата и бекон

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k2k3
Сандвич с чабата и бекон
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
13/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • чабата - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • бекон - 60 г Сурово пушен
  • топено сирене - 2 бр. на слайсове
  • зелена салата - или Айсберг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Главата лук се обелва и нарязва на полумесеци. Слага се в тиган с мазнина и се запържва. Към него се прибавя малко кафява захар и щипка-две сол.

Бърка се, докато се карамелизира лукът. След това се изважда и на негово място се слагат тънки ленти пушен бекон.

Приготвената чабата се разрязва по дължина на две. Слага се между двете половинки от карамелизираният лук, отгоре изпърженият бекон.

След това се слагат листчета топено сирене и се завършва със зелена салата или салата Айсберг. По желание може да се сложат резенчета домат в сандвича.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: