Начин на приготвяне
Пилешкото месо се нарязва на средно големи хапки, след което се овкусява със сол на вкус.
В купа се разбиват двата белтка, прибавя се царевичното брашно и отново се разбърква, за да се получи гладка панировка.
Всяко парче пилешко месо се овалва в панировката и се пуска в тиган със сгорещено олио.
Готовите хапки се поставят върху кухненска хартия, за да се отстрани излишната мазнина.
Докато се панират хапките се заемаме с цитрусите. С помощта на белачка се изрязват ивици от кората на портокала и мандарината.
След това плодовете се изтискват добре. Необходими са около 200 мл. прясно изцеден сок. Към него се прибавят три лъжици сок от лимон и соев сос.
В тигана, в който са се пържили хапките, се оставя съвсем малко мазнина и в нея се пускат лентичките от цитусите. Пържат се докато леко променят цвета си и пуснат аромата си. След това в тигана се налива изцеденият цитрусов сок.
След като заври в него се пускат пилешките хапки. Готви се, докато се сгъсти сосът, като хапките се разбъркват периодично.