Глазирани пилешки хапки

АнабелАнабелКопирайтър342344
06/04/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо608
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 500 г от бутчета
  • белтъци - 2 бр.
  • царевично нишесте - 3 с.л.
  • сол
  • портокал - 1 бр.
  • мандарини - 1 бр.
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се нарязва на средно големи хапки, след което се овкусява със сол на вкус.

В купа се разбиват двата белтка, прибавя се царевичното брашно и отново се разбърква, за да се получи гладка панировка.

Всяко парче пилешко месо се овалва в панировката и се пуска в тиган със сгорещено олио.

Готовите хапки се поставят върху кухненска хартия, за да се отстрани излишната мазнина.

Докато се панират хапките се заемаме с цитрусите. С помощта на белачка се изрязват ивици от кората на портокала и мандарината.

След това плодовете се изтискват добре. Необходими са около 200 мл. прясно изцеден сок. Към него се прибавят три лъжици сок от лимон и соев сос.

В тигана, в който са се пържили хапките, се оставя съвсем малко мазнина и в нея се пускат лентичките от цитусите. Пържат се докато леко променят цвета си и пуснат аромата си. След това в тигана се налива изцеденият цитрусов сок.

След като заври в него се пускат пилешките хапки. Готви се, докато се сгъсти сосът, като хапките се разбъркват периодично.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар