Домашен сироп от малини

02/04/2019
Емилия Янкулова
отЕмилия ЯнкуловаНовак
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене90 мин.
  • Общо120 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 418
  • Преглеждания за месеца655
  • Преглеждания за седмицата54
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете от дръжчиците малините, залейте ги с вода, докато ги покрие, и ги варете до омекване, прецедете ги през марля и към получения сок прибавете захарта.

Варете сиропа на силен огън до необходимата гъстота, като 2-3 мин. преди да го свалите от огъня, прибавете лимонтозуто.

Сиропът е готов, когато пуснатата в чаена чаша студена вода капка от него падне на дъното и като разклатите леко, се разтваря.

В добре изсушени и затоплени бутилки, налейте горещия сироп от малини и когато изстине, ги затворете с коркови тапи или метални капачки и съхранявайте на студено. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар