Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържена панирана сулка

Пържена панирана сулка

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Пържена панирана сулка
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Рибата в менюто днес ще е сулка и ще се панирана - супер идея, от която ще останете много доволни"

Необходими продукти

  • бяла риба - 1 кг сулка
  • царевично брашно - за поръсване, фино смляно
  • сол
  • черен пипер
  • босилек
  • девесил
  • кориандър
  • риган
  • лук - 1 глава
  • бяло вино - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • зехтин - 1/2 ч.л.
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме рибата и я нарязваме на парчета. Правим марината за риба от подправките, нарязваме лука на ситно, изстискваме сока от лимона, няколко капки зехтин и бялото вино.

Подреждаме рибата в марината и оставяме да престои поне 4-5 часа. След това всяко парче потапяме първо в разбито яйце и след това в царевично брашно.

Поставяме тиган на котлона с олио, за да се загрее и след това поставяме рибата. Пържим нашата бяла риба до готовност.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: