Начин на приготвяне
Прясното мляко си го затопляме и към него прибавяме маята и захарта. Изчакваме така около пет минути, докато се активира маята.
В къпа прибавяме киселото мляко, както и активираната вече мая, и разтопеното масло. Прибавяме солта и яйцето и разбъркваме за кратко.
Брашното прибавяме на порции по малко, докато се получи тесто. Готовото тесто го поставяме в торбичка, но предварително го намазваме с олио, за да не залепне и оставяме за около 50-60 минути или докато удвои обема си.
Когато вече е готово, отново премесваме и разделяме на две части. Разточваме на голям кръг всяка от двете части и нарязваме на триъгълници.
Върху всеки триъгълник откъм широката част поставяме по 1 ч.л. сладко от дюли. Завиваме рогчета на рулца.
Поставяме завитите рулца в тава, която сме намазали с олио или поставили с хартия за печене.
Подреждаме на разстояние едно от друго, защото удвояват обема си след печене.
Оставяме така, за да втасат за още 30 минути.
Разбиваме жълтък, с малко вода и намазваме всяко едно. Поставяме закуските във фурната на 180 градуса с вентилатор и печем го готовност.