Пълнени калмари с маслини

25/02/2019
  • Приготвяне35 мин.
  • Готвене65 мин.
  • Общо100 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо75
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и го запържете заедно с пипалата на калмарите, прибавете бланшираните, обелени и нарязани на парченца домати, наръсете със сол и черен пипер и задушете 5 мин.

Снемете сместа от огъня, прибавете нарязаните маслини, натрошения сухар, ситно нарязания магданоз, ригана, босилека, счукания чесън и след като всичко изстине, добавете яйцето.

Напълнете почистените и измити калмари със сместа и ги затворете с клечки за зъби.

Намажете с мазнина тавата и я покрийте с нарязан на филийки лук, наредете върху него калмарите, залейте с малко вода, вино и посолете.

Покрийте тавата с алуминиево фолио, сложете я в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете ястието около 40 мин. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар