Варен петел, запечен на фурна

03/02/2019
"Три стъпки в приготвянето на най-вкусния петел - вариш, запичаш и ... хапваш, разбира се "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 245
  • Преглеждания за месеца283
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • петел - 1 бр.
  • лук - 1 бр. цяла глава, не нарязана
  • дафинов лист - 2 листенца
  • черен пипер - 4 - 5 зърна
  • дръжки от магданоз - връзка
  • универсална подправка - 1 с.л. пикантина
  • масло - за намазване на петела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерата под налягане си поставяме измития и добре почистен петел.

Прибавяме си лука, който не режем, а само изчистваме от люспите и така поставяме, както и черния пипер, дафиновия лист и дружките от магданоза.

Сипваме си водичка, затваряме и оставяме да се вари за около 40-45 минути.

След като е готов, прецеждаме от водата и поставяме в тавичка.

Намазняваме с масълце, поръсваме със пикантината за пиле и поставяме във фурната да се запече.

След около 10 минути петелът на фурна е готов.

Поднасяме пожелание с печени картофки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар