Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Бирени мезета»Пълнени панирани маслини

Пълнени панирани маслини

Пълнени панирани маслини2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1

Необходими продукти

  • зелени маслини - 250 г /без костилка/
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • шунка - 50 г
  • магданоз - ½ връзка
  • черен пипер
  • зехтин - 2 с.л
  • За панировката
  • брашно - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 100 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, чесънът, шунката, зехтинът и черният пипер се нарязват на ситно, след което се пасират.

С помощта на шприц с полученото гъсто пюре се пълни вътрешността на маслините.

Маслините се потапят първо в брашното, след това в разбитото яйце и накрая в галетата. После се пускат в загрятото олио. Пържат се до златисто. Вкусно мезе за бира - опитайте!

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: