Риба с гъби на скара

22/01/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо56
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • риба - 10 бр. филета
  • лук - 5 главички, кромид
  • лук - 1 връзка, кромид
  • гъби - 800 г печурки
  • лимони - 2 бр.
  • масло - 2 с.л. краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За марината
  • лимони - 2 бр., сока
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 3 ч.л., ситно нарязан
  • риган - 1 ч.л, ситно нарязан
  • олио - 100 мл
  • вода - 3 с.л. гореща
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте добре всички продукти за маринатaта, потапете в нея рибата и оставете да престои най-малко за 1 час.

Задушете в загрятото масло нарязаните на ленти пера на зеления лук и нарязаните на филийки гъби и главички лук.

Поръсете със сол и черен пипер, разбъркайте и разпределете върху изрязани квадрати от фолио.

Отгоре сложете по едно рибно филе и резен лимон, опаковайте плътно и печете на скара около 7 мин. Печената риба поднесете с гъби.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар