Kласически локумки

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Kласически локумки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
1
"Спомняте ли си любимите локумки - въпросът е реторичен, кой би могъл да ги забрави"

Необходими продукти

  • олио - 1 ч.ч.
  • масло - 1/2 ч.ч. разтопено
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • локум - 1 кутия, обикновен
  • орехи - 100 г нарязани
  • брашно - 600 - 700 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме маслото, олиото и киселото мляко. Прибавяме постепенно брашното, като непрекъснато бъркаме.

Поръсваме с брашно плотът и разточваме тестото на кора с дебелина 4-5 мм, която нарязваме на малки квадратчета. Предварително нарязваме локум на малки парченца.

Върху всяко квадратче поставяме по едно от нарязаните локумки , отгоре слагаме по едно парченце орехова ядка. Завиваме на пурички.

В тавичка, която сме поставили хартия, подреждаме готовите локумки.

Поставяме с печката и печем в предварително загрята фурна до леко порозовяване.

След като извадим сладките, докато са топли, овалваме в пудра захар.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: