Пюре от маслини и лук

17/01/2019
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо69
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслините се почистват от костилките и се претриват през сито. Кромидът и чесънът се нарязват на ситно, слагат се в дървено хаванче с щипка сол и се стриват на пюре.

Прибавят се маслиненото пюре, черен пипер, магданозът и капка по капка (както при майонеза) растителното масло при непрекъснато разбъркване.

Като поеме мазнината, пюрето се подправя със сока от лимона. Поднася се към пържена риба, печени картофи, паста.

Употребява се също за приготвяне на вегетарянски сандвичи, пълнени яйца и др.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар