Пюре от маслини и лук

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
789
93
17/01/2019
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо119
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслините се почистват от костилките и се претриват през сито. Кромидът и чесънът се нарязват на ситно, слагат се в дървено хаванче с щипка сол и се стриват на пюре.

Прибавят се маслиненото пюре, черен пипер, магданозът и капка по капка (както при майонеза) растителното масло при непрекъснато разбъркване.

Като поеме мазнината, пюрето се подправя със сока от лимона. Поднася се към пържена риба, печени картофи, паста.

Употребява се също за приготвяне на вегетарянски сандвичи, пълнени яйца и др.

Пасатор за зеленчуци и плодове
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пасатор за зеленчуци и плодове
6.99 лв.
Виж ››

Обзалагаме се, че ще започнете да си хапвате повече полезна храна, ако си вземете пасатор за зеленчуци и плодове. Приготвянето на вкусни пюрета, зеленчукови крем супи и сладки изкушения е удоволствие с него. С пасатора за зеленчуци трудно ще излезете от кухнята, защото идеите за готвене ще се появяват в съзнанието ви една след друга.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар