Зелен лук, пържен с яйца

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
786
93
23/01/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо718
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • зелен лук - 4 връзки
  • краве масло - 60 г (или 4 - 5 супени лъжици олио)
  • червен пипер - ½ ч.л.
  • яйца - 4 бр
  • магданоз - 1 китка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на парчета с дължина около 1 см, посолява се и се запържва в мазнината.

Като омекне, се наръсва с червения пипер, прибавят се нарязаният магданоз и разбитите с щипка сол яйца.

Ястието се пържи още 2–3 мин., така че яйцата да останат сочни.

Поднася се с питка и цедено мляко.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар