Пилешки крокети

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
332
292
22/05/2009
"Не посягайте към полуфабрикатите, ние ще ви покажем как да приготвите тези крокети, а вие ще почерпите по една бира "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 586
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява, в него се слагат 45 гр. брашно, разбърква се за 30 сек. , прибавя се млякото и се вари 4 - 5 мин. , докато се сгъсти хубаво. Маха се от котлона, прибавят се изварата, месото, предварително сварено или опечено, нарязано много ситно, кашкавалът, магданозът, разбърква се добре и се изстудява в хладилника.

От сместа се оформят крокети, които първо се овалват в брашното, после в яйцето и накрая в галетата. Слагат се в чиния, покриват се с фолио и отново се охлаждат за 15 мин.

Изпържват се до златисто в много мазнина, отцеждат се и се сервират със зелена салата.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Николина Йорданова
Николина Йорданова
06.08.2011 20:09
Вкусни са наистина ,но човек трябва да хапне само от 3 до 4 от тях, защото са тежки.
0
0