Начин на приготвяне
Разполовете тиквичките по средата. Издълбайте внимателно с лъжичка пънчетата.
Вътрешността накълцайте ситно и я добавете към вече пържещият се в малко мазнина скълцан чесън. Разбъркайте за няколко минути и добавете измития и отцеден ориз.
След малко разбъркайте с доматеното пюре, подправките и сол на вкус и долейте 1 и 1/3 ч.ч. гореща вода. Разбъркайте, изчакайте оризът да набъбне и снемете сместа. Напълнете тиквичките.
Подреждайте ги в подмазнена тава. Долейте още 2 ч.ч. вода, сложете фолиото и пъхнете постните тиквички да се пекат. Накрая махнете фолиото, за да се запекат леко отгоре.
Към плънката могат да се добавят и други зеленчуци, ако предпочитате.