Пълнени постни тиквички

МарияМария
Новак
301
22
8
24/03/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 964
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовете тиквичките по средата. Издълбайте внимателно с лъжичка пънчетата.

Вътрешността накълцайте ситно и я добавете към вече пържещият се в малко мазнина скълцан чесън. Разбъркайте за няколко минути и добавете измития и отцеден ориз.

След малко разбъркайте с доматеното пюре, подправките и сол на вкус и долейте 1 и 1/3 ч.ч. гореща вода. Разбъркайте, изчакайте оризът да набъбне и снемете сместа. Напълнете тиквичките.

Подреждайте ги в подмазнена тава. Долейте още 2 ч.ч. вода, сложете фолиото и пъхнете постните тиквички да се пекат. Накрая махнете фолиото, за да се запекат леко отгоре.

Към плънката могат да се добавят и други зеленчуци, ако предпочитате.

Метални форми за ретро фунийки - 5 бр
Приготвяй си тази рецепта с:
Метални форми за ретро фунийки - 5 бр
3.50 лв.
Виж ››

Любимите филийки, пълнени със сладък крем или солена плънка, се приготвят много по-лесно с помощта на тези качествени метални форми за фунийки

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар