Леща задушена

05/03/2019
Марио Николов
отМарио НиколовНовак
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо173
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената леща се залива с 3 чаени чаши студена вода и се вари на тих огън до омекване.

Прецежда се, като отварата се запазва.

В отделен съд се стопява маслото, прибавят се ситно нарязаният праз, накълцаният магданоз, посолява се наръсва се с черен пипер и брашното и се прибавя сварената леща.

Съдът се покрива с капак, разтърсва се и се задушава още десетина минути, като се добавя по малко от отварата.

Чубрица и оцет по желание и на вкус се добавят при поднасянето. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар