Леща задушена

Марио Николов
Марио Николов
Новак
05/03/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо272
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената леща се залива с 3 чаени чаши студена вода и се вари на тих огън до омекване.

Прецежда се, като отварата се запазва.

В отделен съд се стопява маслото, прибавят се ситно нарязаният праз, накълцаният магданоз, посолява се наръсва се с черен пипер и брашното и се прибавя сварената леща.

Съдът се покрива с капак, разтърсва се и се задушава още десетина минути, като се добавя по малко от отварата.

Чубрица и оцет по желание и на вкус се добавят при поднасянето.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар