Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в масло»Пачи крак в масло с чесън и копър

Пачи крак в масло с чесън и копър

Диана АндроваДиана Андрова
Чирак
281153331
Пачи крак в масло с чесън и копър
Снимка: Диана Андрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Пачи крак си съберете или купете и вкусни гъбки си направете"

Необходими продукти

  • пачи крак - 1 кг
  • краве масло - 3 супени лъжици
  • олио - 1 супена лъжица
  • черен пипер - 1/4 чаена лъжица
  • бяло вино - 1/2 чаена чаша
  • чесън - 4 скилидки
  • копър - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започвам с почистване на гъбите и накъсването на по-големите, а по малките ги пържа цели.

В тиган загрявам маслото и олиото, след което изсипвам подготвените гъби пачи крак, посолявам ги с ½ чаена лъжица сол и виното.

Оставям гъбите да врат на котлона, докато течността изври, а гъбите омекнат. Добавям черния пипер и разбърквам. След това махам тигана от котлона и добавям почистения и ситно нарязан чесън, както и ситно нарязания копър.

Получават се ароматни гъби в масло - чудесно мезе за вино или бира!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: