Лещена чорба за диабетици

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
390
5
169
4
03/01/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо343
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • леща - 300 г
  • домити - 2 с.л. консерва
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • джоджен
  • моркови - 1 голям
  • чесън - 3 бр. скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измита леща се залива с 5-6 ч.ч. вода и се слага на котлона. Добавя се обелен и нарязан на кубчета морков. Вари се на умерен огън до омекване.

В тиган се загрява олио и запържваме ситно нарязан лук и скилидки чесън, да сменят цвета си.

Добавяме нарязани домати и червен пипер, разбърква се и сипваме запръжката с чорбата.

Овкусява се на вкус със сол и сух джоджен.

Оставя се на котлона за 4-5 минути и се сваля.

Леща чорба е полезна при диабет.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар