Празнично предястие с броколи

31/12/2018
Анабел
отАнабелКопирайтър241225
"Когато приготвите толкова вкусно предястие, трябва да сервирате по малко от него, защото може лесно да се превърне в основно ястие "
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо75 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 043
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват в подсолена вода, обелват се и се нарязват на шайби. Тавичката за печене се намазнява и картофените шайби се нареждат, като леко се застъпват.

Поръсват се с малко сол, а отгоре се нареждат розичките броколи. Преди това броколите се слагат за минута- две в тенджера с вряща вода.

Изваждат се с решетъчна лъжица и веднага се потапят в студена вода. Това се прави за да запазят наситеният си зелен цвят. След това, както вече писах се нареждат върху картофите.

Беконът и топеното сирене се нарязват на кубчета, след което се разпределят между броколите. Ястието се поръсва със сол и черен пипер.

В купа се разбиват трите яйца заедно със сметаната. Прибавя се прясното мляко и сместа отново се разбърква, след което се излива в тавичката с останалите продукти.

Ястието се слага във фурната и се пече на 200 градуса докато започне да се зачервява леко.

Изважда се от фурната, поръсва се запеканката с настърган кашкавал и се допича още малко (докато се запече и разтопи кашкавалът).

Разкошно празнично предястие! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар