Тънки блатове за торта

31/12/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 255
  • Преглеждания за месеца83
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме яйцето и захарта, като разбиваме с телена бъркалка.

Меда, содата, прясното мляко и разтопеното и охладено масло ги добавяме към яйчената смес.

Цялата смес поставяме на умерено силен огън, като разбъркваме периодично, докато сместа се загрее.

Когато е готова сместа, тя трябва да стане с карамелен цвят, сваляме от огъня и оставяме на страна.

На пресятото брашно правим кладенче, в което изсипваме сместа от тенджерата.

Бъркаме с дървена лъжица, а когато се оформи тесто, прехвърляме върху плот, поръсен с брашно и месим отново до готовност.

По желание си разделяме тестото на няколко части и оформяме тънки блатове.

Печем блатовете във фурната, но внимаваме да не ги изгорим.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар