Фунийки с крем и захарни пръчици

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
390
5
169
4
29/12/2018
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо870
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • брашно - 700 г
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • крем
  • прясно мляко - 600 мл
  • захар - 1 в.ч.
  • крем ванилия - 1 пакет
  • шоколадови пръчици
  • захарни пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта, после се прибавя киселото мляко с разбита в него сода да шупне, олиото, ванилията и се замесва меко тесто.

Разточва се на правоъгълна кора 0.5 мм и се нарязва на ленти по 1 см.

Всяка лента се усуква върху метални форми на фунийки, намазани с олио и се нареждат в широка тава. Печем в загрята фурна на 180 градуса до златисто. Изваждат се и отделяме от формите.

Приготвя се кремът, като се загрява прясното мляко и захарта. Крем ванилията с малка част от млякото се разбърква и сипва в горещото мляко.

Разбъркваме докато се сгъсти. После се пълнят фунийките с крем и се оставят да се охладят.

Украсяват се с пръчици и захарна декорация. Колкото повече време стоят фунийките, толкова по-вкусни стават!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар