Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата със захарта, после се прибавя киселото мляко с разбита в него сода да шупне, олиото, ванилията и се замесва меко тесто.
Разточва се на правоъгълна кора 0.5 мм и се нарязва на ленти по 1 см.
Всяка лента се усуква върху метални форми на фунийки, намазани с олио и се нареждат в широка тава. Печем в загрята фурна на 180 градуса до златисто. Изваждат се и отделяме от формите.
Приготвя се кремът, като се загрява прясното мляко и захарта. Крем ванилията с малка част от млякото се разбърква и сипва в горещото мляко.
Разбъркваме докато се сгъсти. После се пълнят фунийките с крем и се оставят да се охладят.
Украсяват се с пръчици и захарна декорация. Колкото повече време стоят фунийките, толкова по-вкусни стават!