Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Яхния от зрял фасул с тиква

Яхния от зрял фасул с тиква

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • боб - 400 г
  • тиква - 250 г
  • лук - 2 глави
  • олио - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме фасула, заливаме със студена вода (да се покрие ) и варим 30 минути.

Наливаме част от олиото и слагаме част от наситнения лук. Прибавяме тиквата, обелена и нарязана на филийки.

Нашата бобена яхния варим до пълно омекване на фасула и тиквата.

Няколко минути преди да го свалим от огъня, прибавяме останалата част от лука, задушен в останалата мазнина заедно с червения пипер, сол на вкус и джоджен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: