Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Постни сарми с ориз и стафиди

Постни сарми с ориз и стафиди

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Постни сарми с ориз и стафиди
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • кисело зеле - 1 бр. средно
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • праз - 1 стрък
  • сол
  • чубрица
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • стафиди - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листа от кисело зеле се почистват от дебелите жили или се режат на две части. Почиства се праз и го нарязваме на ситно, оризът се измива добре.

В тенджерка се загрява олио, запържи праз с щипка сол и черен пипер, да омекне. Добавя се ориз и той се запържва, сипва се червен пипер, разбъркваме и наливаме гореща вода.

Овкусява се, добавят се стафидите с подправки и се сваля от котлона. Във всеки зелев лист се сипва по 1 с.л. оризова плънка и навиваме на зелеви сарми.

Нареждат се в тенджерка, заливаме с вода продуктите, отгоре се притиска с чиния и варим на умерен огън до готовност на зелето и ориза. Сервират се на приготвената трапеза за Бъдни вечер!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: