Картофи, пълнени с яйца и сирене

13/05/2019
Марио Николов
отМарио НиколовНовак422
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо260
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, варят се 10 минути в подсолена вода, отрязва се малко от едната страна и се издълбават внимателно от другата, без да се отъняват прекалено стените им.

Дребно нарязаният лук се задушава до омекване в три супени лъжици растително масло, след което се отдръпва от огъня.

Прибавят се нарязаните домати, отцедени от сока, сиренето, разбитите яйца, магданоз и черен пипер.

С тази смес се пълнят издълбаните картофи.

Пълнените картофи се нареждат в намазана с мазнина тавичка, заливат се с останалата мазнина, силно загрята, и се пекат 10 мин, след което се прибавя сокът от доматите.

Допичат се и се изваждат от фурната.

Наръсват се с настъргания кашкавал и ситно нарязан магданоз и се поднасят със сос бешамел, приготвен от маслото, брашното и млякото, подправен на вкус със сол, лимонова кора, лимонов сок и черен пипер.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар