ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Ципура с пресни зеленчуци

Ципура с пресни зеленчуци

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k526
01/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ципура - 500 г филетирана
  • сол - 2 щипки
  • бял пипер
  • чушки - 1 бр. червена и 1 бр. зелена
  • тиквички - 2 бр.
  • розмарин - 1 стрък пресен
  • мащерка - 1 стрък прясна
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 150 мл
  • За дресинга
  • лимони - 2 бр.
  • зехтин - 100 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибните филета се овкусяват със сол и пипер. Намазват се със зехтин и се пекат на скара или плоча за няколко минути и от двете страни до златисто.

Зеленчуците, почистени, измити и нарязани на филии, се запържват в малко зехтин. Овкусяват се със сол, пипер, стръкче мащерка и розмарин. Запържват се така, че да останат хрупкави. Накрая се добавя чесънът.

Зеленчуците и филетата от ципура се нареждат в тава или плато и се заливат с дресинга, приготвен от изцедения лимонов сок, зехтин и сол.

По желание ястието може да се украси с доматчета и маслини при поднасяне.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: