Пиле с ябълки и стафиди

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k656
Пиле с ябълки и стафиди1 / 2
19/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5
"Уханна комбинация от вкусове и текстури, която ще ви накара да размислите кое е най-любимоно ви печено пиле"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • ябълки - 2 бр.
  • стафиди - 3 с.л.
  • хляб - 1 филия
  • лук - 1 глава
  • масло - 100 г
  • магданоз - ½ връзка
  • копър - 2 - 3 стръка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на кубчета и се запържва в малко масло.

Прибавят се наситнените копър и магданоз, хлябът, нарязан на кубчета, стафидите, ябълките, също нарязани на малки кубчета.

Добавят се няколко лъжици гореща вода и всичко се разбърква добре.

С тази плънка се пълни измитото и подсушено пиле и се задушава.

Намазва се с масло и се пече в умерена фурна. Поднесете печеното пиле с гарнитура по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: