Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кисело зеле с пръжки

Кисело зеле с пръжки

Кисело зеле с пръжки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • кисело зеле - 500 г
  • картофи - 750 г
  • лук - 3 глави
  • брашно - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • масло - 50 г
  • дафинов лист - 2 бр.
  • хвойна - 1 с.л. плодчета
  • бульон - 250 мл
  • сланина - 40 г кубчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват небелени и чак след това се почистват.

Пасират се изстинали и им се добавя брашното, яйцето, жълтъка, индийското орехче, сол, черен пипер и се замесва тесто. Оставя се за 30 минути.

Лукът се нарязва на ситни кубчета и се пасира в разтопеното масло. Добавят се зелето, дафиновият лист и хвойната. Влива се бульонът и се задушават под капак 30 минути.

От тестото се правят малки рулца, дълги около 5 см и 5 минути се варят в подсолена вода. Сланината се разтопява и кльоцките се запържват в нея. Зелето се сервира с тях.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: