Начин на приготвяне
Почистваме праза (2 стръка) , измиваме добре и нарязваме на ситно. Моркова (1 бр.може да сложим и повече) белим, измиваме и настъргваме на едро ренде или нарязваме на малки парченца.
В тенджерка наливаме олио (4-5 с.л.), топла вода (2 к.ч.) и слагаме нарязаните стръкове праз и настърганите моркови. Ръсваме черен пипер на вкус и щипка сол.
Задушаваме зеленчуците, докато изври водата и като започнат да се запържват, разбъркваме няколко пъти и прибавяме ориза, измит в няколко води. Слагаме и червен пипер (1 к.л.) и брашно (2 ч.л.).
Наливаме топла вода (1 л.) и варим супата без капак, докато се свари ориза. Тогава наливаме зелевия сок (2 к.ч.) и при необходимост още топла вода. Варим нашата оризова супа още 1-2 минути. Може да сервираме готовата Супа от праз и ориз с люта пиперка.