Начин на приготвяне
Кипнете водата с 200 г от захарата, добавете горските ягоди и варете 2 – 3 мин.
Свалете сместа от огъня, захлупете и оставете да престои около 2 часа.
Смесете разтопения в чаша хладка вода желатин с прецедения сок от варенето, сипете сока от изцедения лимон и бялото вино, разбъркайте хубаво и сипете част от сместа във формата за желе или за кекс и оставете в хладилника.
Върху желето, което се е стегнало, подредете ягодките, които сте разбъркали внимателно с останалата захар, залейте със сместа, оставете да се втвърди в хладилника и редувайте така, докато напълните формата.
Преди да поднесете желето потопете формата за 10 – 15 секунди в гореща вода, обърнете го върху подходяща чиния и го гарнирайте с разбития каймак, овкусен с ванилията.