Друсан кебап с лук

АнабелАнабелНовак32
05/12/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 044
  • Преглеждания за месеца155
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 600 г от бут
  • лук - 4 глави
  • олио - 5 с.л.
  • сол
  • червен пипер - 1 к.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • магданоз - Пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо е добре да е шарено, с малко мазнинка в него. Нарязва се на средно големи парчета и се слага в тиган със загрята мазнина да се пържи.

Разбърква се, поръсва се със сол на вкус, след което се прибавя лукът, нарзан на полумесеци. Тиганът се похлупва и се оставя месото и лукът да се готвят, като периодично къкрещият кебап се раздрусва.

Когато месото е готово, а лукът се карамелизира, се прибавят чубрицата, червеният и черният пипер. Тиганът се похлупва отново и ястието се готви още 5 минути. Готовият Друсан кебап с лук се сервира с наситнен пресен магданоз върху порцията.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар