Ореховки с масло

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k655
Ореховки с масло2 / 2
10/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • пудра захар - 70 г
  • захар - 120 г
  • брашно - 220 г
  • масло - 125 г
  • смлени орехи - 110 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разбива с пудрата захар, прибавят се един след друг жълтъците, а после и брашното. Замесва се тесто, което се разточва на лист с дебелина половин сантиметър и се нарязва с формичка.

Получените ореховки с масло се намазват със следната смес: двата белтъка се разбиват със захарта на сняг и се прибавят смлените орехи.

Готовите ореховки се нареждат в плитка тава, леко намазана с масло, и се пекат в умерена фурна.

Изчакваме да се охладят и ги сервираме. Идеални за гости!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: