Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Огретен»Огретен от брюкселско зеле

Огретен от брюкселско зеле

Огретен от брюкселско зеле2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • брюкселско зеле - 600 г
  • картофи - 400 г
  • шунка - 100 г
  • масло - 4 - 5 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, обелват се и се нарязват на филии. Брюкселското зеле се полусварява в подсолена вода и също се нарязва на филии.

Дъното на намазана с мазнина тавичка се покрива с половината от картофите, наръсва се с част от растителното масло, сол и черен пипер, над тях се нареждат брюкселското зеле и шунката, нарязана на ситно и поръсена с щипка сол и черен пипер, и малко от растителното масло.

Ястието се залива с яйцата, разбити с млякото, щипка сол и настъргания кашкавал (сирене).

Огретенът се пече до зачервяване на заливката. Поднасяме този Огретен от брюкселско зеле със салата.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: