Пържени кюфтета от прясно зеле

04/12/2018
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо438
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното зеле се нарязва на ситно и се задушава с 1 – 2 супени лъжици растително масло и малко подсолена вода до омекване, след което се смесва с ориза, сварен през това време в малко подсолена вода.

Прибавят се гъст сос бешамел, приготвен от маслото, брашното и млякото, отделно изпържения лук, черен пипер, магданоз, сол и яйцата.

Ако сместа е рядка, се прибавя и малко галета.

От тази смес се правят кюфтета, които се панират в разбитите яйца, а след това в смесените брашно и галета и се изпържват в останалото растително масло.

Зеленчуковите кюфтенца се поднасят топли с кисело мляко и салата по избор.

Към всяка порция кюфтета от прясно зеле може да се прибави настърган кашкавал.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар