Начин на приготвяне
Нарязваме месото на кубчета. След като сме го приготвили, смиламе през ситна решетка.
Прекарваме и сланината през най-едрата решетка. Изчистваме скилидките чесън и като смиламе сланината, ги смиламе с нея.
В дълбок съд поставяме смляното месо, сланината с чесъна и подправките - черният пипер, кимионът, чубрицата.
Добавяме и солта и започваме да месим, като по време на месенето добавяме по малко вода.
Готовата кайма оставяме в хладилника едно денонощие.
Вземаме си най-тънките черва и пълним с фуния.
При пълненето не ги натъпкваме много, защото лесно се сцепват.
Нарязваме ги на еднакво големи парчета. Поставяме карначетата в тавичка и печем във фурната.