Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Пилешка курбан чорба по рецепта на Иван Звездев

Пилешка курбан чорба по рецепта на Иван Звездев

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k3k6
Пилешка курбан чорба по рецепта на Иван Звездев5 / 5
28/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ама какво още чакате и не си записвате тази изпитана рецепта за Пилешка курбан чорба на Иван Звездев"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г от гърди
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр .
  • праз - 1 стрък
  • целина - 1 клонка
  • домати - 1 бр.
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме в тенджера студена вода и слагаме зърна черен пипер, сол, дафинов лист и нарязания кромид лук и пилешкото месо.

Нарязваме си морковите на колелца, както и праз лука. Добавяме ги заедно с нарязаната целина. Оставяме да ври под капак 30 мин. и чак след това прибавяме нарязаните картофи.

Продължаваме да варим, докато омекнат всички продукти. Добавяме намачкания домати.

Вадим месото от съда и го накъсваме, като го връщаме отново в тенджерата, добавяме и магданоза и варим още 15 минути.

Поднасяме пилешката супа, докато е още топла.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Без домати и праса става по-добре,забравили сте олиото
13.03.2022 11:01