Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пастет от птици

Пастет от птици

Пастет от птици2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • птиче месо - 200 г от кокошка, фазан, глухар или яребица
  • кашкавал - 120 г настърган
  • масло - 100 г краве
  • вино - 2 с.л. Мадейра или друго десертно
  • бял сос - 8 с.л.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържете почистената и измита птица, отделете месото и го нарежете на ситно.

Добавете белия сос, настъргания кашкавал и пасирайте.

Прибавете разтопеното масло, малко бульон, виното, настърганото индийско орехче, черния пипер, посолете и пасирайте, докато се получи пухкава смес.

Поднесете готовия пастет, като предястие в кошнички от тесто или за закуска, намазан върху препечени филийки.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: