Салата с чери домати и маруля

ЗорицаЗорица
Копирайтър
120
555
461
37
2
27/11/2018
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо565
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • зелена салата - 1 бр. дъбов лист/маруля
  • чери домати - 2 пълни шепи
  • червен лук - 1/2 глава
  • пресен лук - 1 стрък
  • сол
  • оцет - винен
  • зехтин - екстра Върджин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една древна арабска поговорка гласи:

За да се приготви маруля, са нужни: Един педант, за да я измие. Един скъперник, за да я поръси с оцет. Един прахосник, за да я полее със зехтин. Един благоразумен, да я посоли. Един луд, да я разбърка. Страхотна поговорка, нали? Но да оставим шеговитите поговорки настрани и да се захващаме със зелената салата...

Салатата дъбов лист се измива и се оставя да се изцеди от водата. Накъсва се с ръце, тъй като е много крехка и се прехвърля в подходяща купа за салата. Ако се реже с нож, то нека да е с керамичен, защото в противен случай ще си изгуби витамините при използването на обикновен метален.

Чери доматите се измиват и нарязват на половинки или четвъртинки според големината им. Прибавят се към салтата в купата.

Червеният лук се нарязва на тънки ивички. Зеленият лук се реже на тънки колелца.

Салатата се овкусява непосредствено преди сервиране. Винаги се започва първо със сол, след това с оцет и най-накрая зехтин екстра Върджин.

Разбърква се нежно и се поднася веднага.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар