Шкембе чорба

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
665
2k
5k
360
3
27/11/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 999
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - 700 г шкембе
  • прясно мляко - 500 мл
  • оцет - 1 к.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • чесън стар - 1 глава
  • лук - 1 бр
  • люти чушки - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистваме шкембето поставяме го в тенджера с вода където сме прибавили лъжичка сол и цялата глава лук с люспите.

След като е готово, си прецеждаме бульона и отново го връщаме в тенджерата. Нарязваме на ситни парченца шкембето и тях връщаме.

Добавете млякото, ако е необходимо, добавяме още сол. Загряваме олиото и запържваме червения пипер и него сипваме върху шкембе чорбата.

Чесъна счукваме и добавяме малко сол, като разреждаме с оцета. При поднасянето на шкембе чорбата слагаме по лъжичка пожелание, както и от счуканите лютиви чушлета.

Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
35.99 лв.
30.50 лв.
Виж ››

Може да посочим само основателни причини, поради които тази емайлирана тенджера да се превърне във вашата нова емайлирана тенджера. Голяма вместимост, удобна да пренасяне, поддържане и употреба. Тенджерата се предлага в нежен дизайн, с който готвенето носи още по-голяма наслада.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар