Шкембе чорба

27/11/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 116
  • Преглеждания за месеца130
  • Преглеждания за седмицата102
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 700 г шкембе
  • прясно мляко - 500 мл
  • оцет - 1 к.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • чесън стар - 1 глава
  • лук - 1 бр
  • люти чушки - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистваме шкембето поставяме го в тенджера с вода където сме прибавили лъжичка сол и цялата глава лук с люспите.

След като е готово, си прецеждаме бульона и отново го връщаме в тенджерата. Нарязваме на ситни парченца шкембето и тях връщаме.

Добавете млякото, ако е необходимо, добавяме още сол. Загряваме олиото и запържваме червения пипер и него сипваме върху шкембе чорбата.

Чесъна счукваме и добавяме малко сол, като разреждаме с оцета. При поднасянето на шкембе чорбата слагаме по лъжичка пожелание, както и от счуканите лютиви чушлета.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар