Начин на приготвяне
Замразения зелен боб, слагаме в цедка, обливаме с вода, отцеждаме и сипваме в тавичка. Лука и моркова белим и нарязваме. Чушките почистваме от семената и дръжките и също нарязваме. В тенджерка наливаме олио (3-4 с.л.) и малко вода.
Сипваме зеленчуците - лук, чушки и морков. Задушаваме, докато изври течността и ръсваме кимион, черен пипер, сол на вкус и червен пипер (1 ч.л.). Прибавяме брашно (1-2 ч.л.), разбъркваме, наливаме топла вода (1//2 ч.ч.) и сипваме при зеления боб в тавичката.
В тенджерката, в която задушаваме зеленчуците, наливаме още вода (1 ч.ч.), разбъркваме и изливаме в тавичката при всички зеленчуци. Подправяме с джоджен и чубрица на вкус. Сипваме и доматено пюре (1 с.л.) и слагаме тавичката със зеленчуци в гореща фурна. Печем приготвената яхния от зелен боб, докато сосът изври наполовина.