Начин на приготвяне
Наливаме охладена разтопена мас (200 мл) в купа и към нея прибавяме пресята със сито пудра захар (200 г) и ванилии. Разбиваме с миксер на средни обороти, докато сместа стане бяла и гладка като крем.
Постепенно лъжица по лъжица сипваме пресято брашно, докато замесим гладко и нелепнещо тесто.
От тестото с ръце правим малки топчета, които подреждаме на разстояние в тава върху хартия за печене.
Слагаме масленките в нагрята слаба фурна на 150 градуса с горно и долно печене, като тавата да е в средното ниво на фурната. Така приготвените дребни сладки са готови за 10-15 минути, като не трябва да са препечени, трябва да са бели.
Проверяваме дали са изпечени, като внимателно, да не се изгорим, лекичко натискаме и проверяваме дали не са меки.