Класически Масленки

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148575563
Класически Масленки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20
"Изпитана рецепта за Класически масленки, които цялото семейство да хапва с удоволствие"

Необходими продукти

  • мас - 200 мл разтопена
  • пудра захар - 200 г
  • брашно - 200 - 300 г бяло
  • ванилия - 2 бр. пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наливаме охладена разтопена мас (200 мл) в купа и към нея прибавяме пресята със сито пудра захар (200 г) и ванилии. Разбиваме с миксер на средни обороти, докато сместа стане бяла и гладка като крем.

Постепенно лъжица по лъжица сипваме пресято брашно, докато замесим гладко и нелепнещо тесто.

От тестото с ръце правим малки топчета, които подреждаме на разстояние в тава върху хартия за печене.

Слагаме масленките в нагрята слаба фурна на 150 градуса с горно и долно печене, като тавата да е в средното ниво на фурната. Така приготвените дребни сладки са готови за 10-15 минути, като не трябва да са препечени, трябва да са бели.

Проверяваме дали са изпечени, като внимателно, да не се изгорим, лекичко натискаме и проверяваме дали не са меки.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: