Начин на приготвяне
Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се сваряват в подходящ съд. Водата се отцежда добре, още топли се намачкват с вилица. Добавя се ситно нарязан лук, натрошено сирене и настърган кашкавал.
Прибавя се 1 белтък и се овкусява на вкус с магданоз, чубрица, малко сол и щипка, две черен пипер. Омесва се като кайма.
С лъжица се гребва от сместа и оформяме картофени кюфтета. В табличка се поръсва обилно с брашно, нареждаме кюфтенцата отгоре също се поръсват с брашно.
Потупват се с пръсти, да полепне брашното, и оставяме в хладилника, да се охлади сместа.
В загрято олио се пържат от двете страни и изваждаме върху салфетка, да попие мазнината.
Сервираме в чиния с подходяща свежа салата.