Начин на приготвяне
Кравето масло се разтопява направо в тавичката за печене (тава с диаметър 26 см). След като се разтопи, дъното се покрива с бисквити.
Добре е да са без дупка, за да не остава празно пространство. Ябълките се се обелват и нарязват на тънки резни. Резените се нареждат върху бисквитите, така, че да ги покрият напълно. Ябълките се поръсват с канела и натрошени орехи, ако желаете.
В купа се разбиват яйцата и захарта. Прибавя се пресятото брашно, ванилията и бакпулвера. Разбърква се до гладка и еднородна смес, която се изсипва равномерно върху ябълките.
Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до златисто. Готовността на десерта се проверява с клечка. Като се забоде в него, трябва да излезе суха. Готовият ябълков сладкиш се поръсва с пудра захар.
Коментари