Сладкиш с ябълки и бисквити

27/11/2018
Анабел
отАнабелКопирайтър241225
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо783
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кравето масло се разтопява направо в тавичката за печене (тава с диаметър 26 см). След като се разтопи, дъното се покрива с бисквити.

Добре е да са без дупка, за да не остава празно пространство. Ябълките се се обелват и нарязват на тънки резни. Резените се нареждат върху бисквитите, така, че да ги покрият напълно. Ябълките се поръсват с канела и натрошени орехи, ако желаете.

В купа се разбиват яйцата и захарта. Прибавя се пресятото брашно, ванилията и бакпулвера. Разбърква се до гладка и еднородна смес, която се изсипва равномерно върху ябълките.

Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до златисто. Готовността на десерта се проверява с клечка. Като се забоде в него, трябва да излезе суха. Готовият ябълков сладкиш се поръсва с пудра захар.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар