Начин на приготвяне
Плънката се приготвя, като в купа се разбиват едно яйце и белтък от второто. Жълтъкът на второто яйце се оставя за намазване. Сиренето се натрошава и се прибавя към разбитите яйца.
В киселото мляко се слага кафяна лъжичка сода, разбърква се и се добавя към яйцата, като сместа се разбърква хубаво.
Взема се една кора и се намазва с мазнина. С помощта на пръстите кората се хваща в средата и се навива, завъртайки пръстите в една посока, все едно навиваме будилник. Така се оформя нещо като розичка.
По средата на всяка розичка се поставя лъжица от яйчената смес. С четирите края на кората се покрива плънката.
Розичките се обръщат и се поставят в предварително намазани с олио форми за мъфини. Със заделения жълтък се намазва всеки бюрек. Поставят се и се пекат в загрята на 180 градуса фурна.