Плакия от кромид лук

03/12/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо203
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • лук - 10 глави кромид
  • чесън - 2 глави
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • олио - 2 к.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бахар - 2 зърна
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 10 зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете лука, измийте го, нарежете го на резени и го задушете в горещото олио.

Посолете, добавете нарязаните на филийки скилидки чесън и пържете до златисто, като бъркате непрекъснато.

Поръсете с брашното и червения пипер, разбъркайте и изсипете сместа в тавичка.

Излейте разбърканото с горещата вода доматено пюре върху лучената смес.

Прибавете и дафиновия лист, бахара, оцета и солта и запечете плакията, докато остане на мазнина.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар