Ezine.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Салата от леща и праз

Салата от леща и праз

Салата от леща и праз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • леща - 1 ч.ч.
  • праз - 1 стрък
  • маслини - 10 бр. зелени, без костилки
  • маслини - 10 бр. черни, без костилки
  • чушки - 2 бр маринована червена капия
  • яйца - 2 бр твърдо сварени
  • оцет - 1 с.л.
  • масло - 4 с.л. растително
  • вода - 4 ч.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте почистената леща със студена вода, сварете я и я прецедете.

Смесете готовата леща с кръгчета праз, лентички от чушките, половината от нарязаните маслини и едното яйце, настъргано на едро ренде.

Разбъркайте и овкусете с олиото, оцета, черния пипер и солта.

Когато сервирате готовата салата от леща, я украсете с кръгчета от второто яйце и четвъртинки от останалите маслини. По желание поднесете върху канапе от зелении.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: